Hoe onzeker kan een ander jou maken?

Sinds een paar maanden mag ik mij coach noemen en ik kan met recht zeggen dat dit één van de mooiste banen is, die ik mij kan voorstellen. Eigenlijk voelt het niet eens als een baan, maar als een voorrecht dat ik deze mooie mensen mag begeleiden, dat ik een stukje op hun levensweg mag meelopen. In deze afgelopen maanden heb ik namelijk alleen maar mooie mensen in mijn workshops mogen ontvangen. Allemaal verschillend en allemaal met hun eigen verhaal.

Hoe onzeker kan een ander jou maken?

Laat maar kletsen…

Het raakt mij als ik hoor hoe hard mensen voor elkaar kunnen zijn. Wellicht onbewust, maar ik denk ook dat dit als afleider kan gelden voor de pijn en onzekerheid van de zender zelf. Waarschijnlijk staat deze zender er niet bij stil wat het bij de ontvanger teweegbrengt. Het is maar net hoe goed je dan in je vel zit hoe je met de opmerking omgaat. Als je goed in je vel staat, dan denk je waarschijnlijk “laat maar kletsen, die persoon is niet wijzer”, maar als je niet zo goed in je vel zit, dan word je onzeker. Dan kan er snel een zaadje gepland worden. Heeft deze persoon gelijk? Denken andere mensen ook zo over mij?

Age is just a number…

Vanochtend las ik een artikel over “de mooiste oma van de wereld”. Daarin stond de zin “leeftijd is maar een cijfer” en die raakte mij. Deze zin is leuk als je jonger wordt geschat, dan je bent. Het is echter geen leuke zin, als je ouder wordt geschat. Helaas geldt dat laatste vaak voor mij en dat doet pijn. Iedere vrouw ( en waarschijnlijk ook man) wil er leuk en jong uitzien. Iedere keer als de vraag “hoe oud ben jij?” voel ik de bui al hangen, daar gaan we weer….

Waarschijnlijk roep ik het daarmee over mij af en zet ik mij al schrap. “Ik had jou ouder geschat” is mijn meeste gehate zin.

Het erge vind ik nog wel dat ik het zelf niet zie en dat maakt mij juist onzeker. Als ik in de spiegel kijk, dan zie ik niet iemand die er oud(er) uitziet voor haar leeftijd. Ik voel mij juist goed in mijn vel zitten. Natuurlijk mogen er ook bij mij wel wat kilootjes af en ik denk dat daarmee ook mijn zichtbare leeftijd naar beneden zou gaan, maar ik voel mij vol energie en dat hoop ik ook uit te stralen. Of het nu toeval is of niet, maar afgelopen week zij iemand tegen mij dat ik met mijn haar los er jonger uitzie. Ze weet niet wat haar woorden bij mij teweegbrachten, maar eindelijk hoorde ik eens het woord jonger in plaats van ouder en dat deed zo ongelooflijk goed.

De impact van een vriendelijk woord…

Sinds ik begonnen ben als coach, denk ik veel na over hoe mensen met elkaar omgaan en wat de impact van woorden is. Het heeft mij veranderd. Ik reageer minder impulsief en ga meer af op mijn intuïtie. Ik probeer positief te zijn, zelfs naar mensen die mij minder liggen. Ik blijf echter ook hoogsensitief en een gevoelsmensen met een hoog rechtvaardigheidsgevoel. Mensen die in mijn ogen niet eerlijk zijn, daar zal ik geen contact mee zoeken. Maar het verschil is wel dat ik ook bij die mensen mij probeer in te leven wat hun beweegredenen zijn.

Wat bij je past, dat trek je aan…

Ik leer steeds meer dat het belangrijk is om bij jezelf te blijven. Dat had belangrijk is dat je jouw normen en waarden volgt. Ik heb gemerkt dat als je dit doet, de mooiste dingen gebeuren. Ik geloof erin dat het leven mooie dingen in petto heeft, als je er oog voor hebt. De mooiste dingen gaan vanzelf. Natuurlijk bestaat het leven niet alleen uit mooie momenten. Maar doordat het leven niet altijd gaat zoals je verwacht, waardeer ik juist wel meer de momenten waarop het leven je cadeautjes geeft.

Extra informatie

Hoe vaak voert angst de boventoon in je leven?

Bronvermelding

Tekst: Patricia Waterlaat-Boersen
Foto: 123rf.com

lijn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *